זמן מנגו | יתרונות בריאותיים שחובה להכיר

המותג HOKA חרט על דיגלו את ערך החדשנות. כמו גם את ערכי הלמידה והמצויינות. גם אנחנו חושבים שידע הוא כוח ! זו הסיבה שריכזנו עבורכם כאן, כתבות נבחרות, מאמרים וחידושים, קליק לכל מה שמעניין.

יתרונות בריאותיים של מנגו טרי

מנגו הוא פרי של עץ טרופי שמקורו בהודו ובסין. כיום המנגו גדל גם בארץ. בהודו מכינים מהמנגו את רוטב העמבה המפורסם. המנגו עשיר בבטא קרוטן, בסיבים תזונתיים והוא מכיל מינרלים כגון סידן, מגנזיום ואשלגן. מומלץ לאכול מנגו במצבי בריאות כגון עצירות, אולקוס, ועוד.

מנגו הוא לא רק פרי נהדר לקינוחים הוא גם תרופה מניעה יעילה לסרטן המעי הגס, כך עולה ממחקר שנערך באוניברסיטת טקסס.

במחקר נמצא שלפירות המנגו יש יכולת לבלום התפתחות של תאי סרטן. במחקר נבדקה ההשפעה של חמישה זנים שונים של מנגו, מתוכם קנט והדן נמצאים בארץ.

מיצוי של פוליפנולים מפירות המנגו נבדק על תאי סרטן המעי הגס, שד, ריאות, לויקמיה וערמונית. השפעה בולמת הופיעה לגבי כל סוגי התאים החולים, אולם ההשפעה הניכרת ביותר הייתה לגבי תאי סרטן השד וסרטן המעי הגס – הפוליפנולים גרמו לאפופטוזיס (התאבדות) של התאים הסרטניים. חשוב לציין שלפוליפנולים אלו לא הייתה כל השפעה שלילית על תאים בריאים.

איך זה עובד? מיצוי של פרי המנגו מנגו בלם את תהליך המעגל ההופך תא בריא לתא סרטני. בפירות המנגו נמצאו שני סוגי מולקולות – כאלו הנספגות מהר בדפנות המעי וכאלו הנספגות לאט. המולקולות הנספגות לאט הן אלו שמונעות התפתחות סרטן – בכך שהן גורמות לאפופטוזיס של התאים החולים. כעת נערך מחקר על מנת לראות האם אכילת מנגו יכולה לעזור למניעת התפתחות סרטן גם אצל אנשים עם מצב דלקתי במעי הגס, מצב שמגביר במידה רבה את הסיכון להתפתחות סרטן באזור זה.

כך או כך, אכילת פרי המנגו תטיב עם המעי הגס ועם אנשים בעלי נטייה לפתח בעיות באזור זה. היחידים שצריכים להיזהר באכילת המנגו הם הסוכרתיים, שכן פרי המנגו מכיל כמות גבוהה יחסית של סוכר.

אל תזרקו את הגרעין

במנגו יש הרבה יותר ויטמין C מאשר בתפוזים. אם לדייק אז פי 20 יותר מאשר בתפוז. המנגו מכיל גם כמות נכבדה של ברזל וויטמין A.

גם גרעין המנגו משמש לריפוי. ניתן להכין ממנו מרתח שטוב למצבי שלשולים ותולעי מעיים. אם בורכתם בעץ מנגו שגדל אצלכם בגינה – מרתח מעלי העץ יהיה טוב למצבי שלשול, סוכרת, לחץ דם וחום.

למרות שאת המנגו אין אוכלים עם קליפתו, מומלץ לשטוף אותו, שכן עם קטיפת הפרי יוצא מעט שרף שעלול לגרום לפריחה וגירוי בעור.

והערה אחרונה לסיום, אל תטעו בצבע המנגו. מנגו בשל יכול להיות גם ירוק לחלוטין. הריחו אותו ובדקו עד כמה הוא רך.

מנגו טרי – ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

עשיר בויטמין A. חצי מנגו מספק את מלוא הצריכה היומית
של ויטמין A למבוגר. 1-ב ק”ג מנגו פחות קלוריות
מבחפיסת שוקולד קטנה. טעים ועסיסי כפרי טרי, בסלטים,
מיצים ובמאכלי בשר ועוף. את הפרי הבשל מאחסנים במקרר.
ניתן גם להקפאה בשלמותו. בעונה: יולי-נובמבר.

 

ערכים תזונתיים ממוצע 100 גרם

משקל המנה בגרם
אנרגיה (קלוריות)
חלבון (גרם)
שומן (גרם)
פחמימות (גרם)
סיבים תזונתיים (גרם)
סידן (מ”ג)
ברזל (מ”ג)
מגנזיום (מ”ג)
זרחן (מ”ג)
אשלגן (מ”ג)
נתרן (מ”ג)
אבץ (מ”ג)
ויטמין C (מ”ג)
ויטמין B1 (מ”ג)
ויטמין B2 (מ”ג)
ניאצין (מ”ג)
חומצה פנטוטנית(מ”ג)
ויטמין B6 (מ”ג)
פולסין (מ”ג)
ויטמין B12 (מ”ג)
ויטמין A (מ”ג)

 

207
135
1.1
0.6
35.2
1.7
21
0.3
18
22
322
4
0.07
57.3
0.12
0.12
1.2
0.3
0.27

0

100
65
0.5
0.3
17
0.8
10
0.1
9
11
156
2
0.04
27.7
0.6
0.6
0.6
0.2
0.13

0

תרצה לשאול שאלה את הטריאתלטים ואנשי הברזל שלנו?

מאמרים נוספים